Saturday, February 20, 2016

Esimene nädal avokaadofarmis Pembertonis

Täpselt nädal aega tagasi tulin Perthist 3,5 h kaugusele avokaadofarmi Pembertoni.
Kuigi algselt pidime Sigridiga tööle minema Busseltoni viinamarjafarmi, siis plaan muutus. Aga nii need asjad siin Austraalias käivadki. Kusjuures Sigrid tuli juba kolmandat korda siia tagasi. Kuna töö on lihtne, elukoht on mõnus ja inimesed on ka toredad.

Elame farmist umbes 25 minuti sõidukaugusel. Meil on üsna suur maja, kus kõigil on oma toad, lisaks suur elutuba. Elame neljakesi koos Siki, Evely ja Kristjaniga. Evely ja Kristjan on paar ja nad on siin töötanud juba 9 kuud. Maja ümber elab veel mingi sada lammast ja tiigi peal võib mustasid luikesid näha. Ühesõnaga väga looduslähedane ja armas koht.

Tööpäeval ärkame hommikul 4:30 üles ja kell 6.00 algab töö, mis kestab kuni kella 16.00. Vahepeale jääb ka kaks poole tunnist pausi.

Nädal nägi välja selline, et pidime kontrollima puude all olevaid sprinklereid. Need on plastmassist pulgad, mis pritsivad puudele vett. Ülesanne oli vaadata, et need korralikult töötaksid ja, et puu vett saaks. See on väga lihtne, aga puidu on väga palju, ja ma arvan, et me kõndisime iga päev vähemalt 20 km maha. Sest me reaalselt 8 h päevas ainult kõndisime. Peale selle, kui sprinkler katki on ja sa seda vahetama hakkad saad ise suht märjaks. Aga no ma olen alati ju tahtnud liikuvat tööd. Nüüd ma siis sain, mis tahtsin.

Neljapäeval hakkasime Sigridiga ka jõusaalis uuesti käima. Nüüd ma püüangi elu jälle rutiini saada. Ehk tervislikult toituda ja trennis käia. Peale selle on meil Marisega kokkulepe joosta naistepäevaks 100 km. Kui Eestis olles jooksin 10 km umbes 53 minutiga, siis praegu on 5 km raske 35 minutiga joosta. Kui muidu on reisimine väga tore, siis mu kehale on see halvasti mõjunud. Aga olen positiivne, kuna tahame Sigridiga mõlemad trenni teha ja koos on kergem.

Peale selle eestlasi on farmis praegu 6 ja ülemused väga hindavad ja eelistavad eestlasi.
Vaatame, mis ülesanded mis uuel nädalal ootavad. Plaan on mul siin olla 3 kuud, et saaks farmi päevad tehtud. Eks me näe, kui kaua vastu pean :)



Minu tuba 


Tee meie majani, mida me Sikiga nutsime, higistasime ja jooksime.


Köök



Armsad lambakesed.





7 comments:

  1. Tere! Sattusin "Austraaliat" googledades siia. Ega Evely perekonnanimi alga V-tähega?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah see sama Evely :) aga mis tähega Sinu perekonnanimi algab ?

      Delete
    2. Tervita Jupatsit! Maailm on ikka nii väike :). Algab H-õhhuga, Evely tüütu klassivend, aga ei tea, kas mäletabki, ligi 10 aastat juba möödas.

      4.30 üles, mis kell Te siis magama lähete? Mis moodi see elukorraldus seal üldse välja näeb?

      Delete
  2. Tere Roland. Ega võttis ikka natuke aega enne kui perekonnanimi meelde tuli ☺️ Kuidas sa kokku panid, et see mina ��?

    ReplyDelete
  3. Lucky guess? :) Ok, ma ise ka ei usu juhustesse, pigem stalkimisse, aga kui hakkasin Austraalia kohta uurima ja "Evely"-t nägin, leidsin teema, kuidas "Austraalia elu" jutuks võtta, kuna hetkel tööst kopp ees ning soov maailma pea alaspidi kah näha.

    Lugesin su blogi veebruar 2015 pikka postitust ja päris põnev oli lugeda, eriti arvestades, et pole sinu sulest ühtegi rida kunagi lugenud...

    Kaua sa seal üldse oled olnud ning millised on suurimad "ämbrid" millega kokku puutunud oled? Pappi kulub vist päris palju?

    ReplyDelete
  4. Damn it, kartsingi seda, et Austraalias pole püsivat internetti, et söögiraha teenida, kui peaks aktiva ületama passiva...

    ReplyDelete
  5. Hei hei, olen Perthis ja otsin parasjagu farmitööd, avokaado farmi just tahakski :) See mis kirjutasid kõlab väga hästi, ehk oleks seal praegugi tööd pakkuda.. kas oleks võimalik selle koha kontakti saada ?

    Päikest, Grete

    ReplyDelete