Sunday, April 10, 2016

Back to Perth

Kust alustada….
Nüüdseks olen 2 nädalat Perthis Hamilton hillsis elanud.

Lugu siis järgnev. 
Ühel teisipäevasel päeval farmis tööl olles lõppes tööpäev 1,5 h varem ära, kuna ei olnud enam midagi teha. Enne äraminekut helistas meie supervisor nimeks Rob Evelyle ja ütles, et soovib õhtul tüdrukutega rääkida. Tüdrukuteks olime mina ja kaks Sigridit. 
Tuligi siis Rob õhtul meie juurde ja ütles, et tal pole meile enam tööd. Kuna avokaadotaimed, mida istutada on vaja tulevad võib olla alles kahe või kolme nädala pärast. Selles mõttes, et eks me saime ise ka juba aru, et töö hakkab vaikselt otsa saama aga eeldasime ka, et tuleb istutamine. Tegelikult oli see väga kohutav tunne.
Tegelikult ei olegi sellist tunnet kunagi tundnud. Sest oled nagu arvestanud, et sul on töö ja teenid raha, aga siis järsku keegi ütleb et kuule sind polegi vaja.
Võtsime Sikiga autost kummikud (tavaliselt olid kummikud kogu aeg autos)välja ja ütlesin,et need ongi oma aja juba ära elanud. Siis lihtsalt nutsime ja naersime segi läbi.

Millegipärast tuli Rob õhtul hiljem veel meie juurde tagasi ja hakkas ome tuttavatele helistama, et meile uus töö otsida. Meil oli isegi valida kolme koha vahel. Oleksime saanud isegi Pembertoni edasi jääda, aga kuna üheks valikuks oli Perthi tööle tulla, siis otsustasimegi selle kasuks. Töökohaks oli sama firma puuvilja pakkimisladu, kus me farmiski tööl olime (Delroy Orchards).  

Edasi oli vaja hakata elukohta Perthi otsima. Järgmisel päeval leidsin facebookis eestlased Perthist grupis Carolini postituse, kus ta otsis ühte vabasse tuppa kaasüürnikku. Selle leidsin päris kergelt. Maja on väga uus umbes 4 kuud vana. Nii hea on siin elada kuna kõik on uus ja puhas ja valge. Tööle sõidame kodust umbes 18 minutit, nii et elamise otsisin võimalikult lähedale töökohale.







Edasi läks lugu nii,et neljapäeval ostsime Sikuga (Sigrid Kont) endale kahe peale auto. Sellega oli ka lugu nii, et ostsime selle Robi tuttava käest ehk austraallaselt. 
Sest alati on kindlam kohaliku inimese käest auto osta.
Kui paar koud tagasi olin ma täiesti kindel, et ma isegi ei istu auto rooli selle vasakpoolse liikluse pärast. Siis nüüd on asjalood nii, et kimame rahulikult Perthis ringi ja ei saagi enam väga suurt erinevust vahet. Oma auto on ikka nii hea, lähed kuhu tahad jne. 


Laupäeval siis tähistasime Pembertonis veel munapühi ja pühapäeval pakkisime asjad kokku ja sõitsime Perthi. Tööd alustasime uue nädala kolmapäevast.


Sigrid Kont tegi vahukoore torti, kuna tähistasime ta sünnipäeva ette.

Mis põhiline, et paar päeva tagasi saime teada, et Rob otsib farmi uusi eesti tüdrukuid, kuna algab siiski istutamine. Aga mul on heameel, et asjad nii läksid. 
Sest Austraalias algab talv ja ilmad lähevad jahedamaks ja vihmasemaks. Nii, et palju parem on laos kuivas olla ja puuvilju pakkida.

No comments:

Post a Comment