Sunday, April 10, 2016

Töö puuviljalaos pakkijana

Minu kolmas töö siin Austraalias on puuviljade pakkimine. Puuviljadeks on kiivid, ploomid, õunad ja pirnid.

Tööpäev algab kell 6 hommikul. Aga meie Sikuga ärkame juba kell 4 ja kell 5 juba hakkame töö poole sõitma. Kuna peame teise Sigridi ehk Siki  ehk Sigrid Teever ka tema kodust peale korjama. 

Töötame koos Taiwani rahvusest neidudega, kuid me ise kutsume neid pingviinikesteks. Kuna nad ausalt vudivad ringi nagu väiksed pingviinid. Ma ei saa aru aga need taiwanid teevad ikka kõike nii kiiresti ja no see nende keel. See on lihtsalt arusaamatu, et and ju ei kasuta ühtegi sõna., ainult häälitsevad aga ometi saavad üksteisest aru. Vahepeal on selline tunne, et nemad räägivad meist ja meie räägime neist. Meie tööde pealikuks on üks vana väike tädike, kes on seal töötanud umbes 10 aastat, ta on 59 aastane ja mega tragi ja krapsakas. Kõiki asju teeb ta mega kiiresti, kuna kella 3ks on vaja kindasti tööpäev lõpetada, et siis ta saaks koju õlle jooma minna. No mis sa teed, kui meeldib.

Töö kohta võiks öelda nii palju, et päris palju saab liikuda ja kaste tõsta. Kõik on iseenesest kerge, aga kui ühte asja teha liiga palju siis ikka viskab kopa ette küll. Kui ühel päeval peab pakkima 26 alust kiivisid, siis lõpuks ei taha küll ühtegi kiivit enam näha. Pakime kiivid läbipaistvatesse karpidesse, kus on lusikas ja igas ühes 8 kiivit. See on mõeldud siis kooliastele. Puuviljad saadetakse Colesi, see on suur supermarket nagu nt Selver. Kusjuures imelik on minna siis Colesi endale süüa ostma ja siis näha seal neid kiivisid ja mõelda, et meie ju need pakkisime. 

Üldse on seal palju parem olla, kui farmis. Kõik on puhas. No kõige toredam on see, et me näeme välja nagu koolis söögitädid oma siniste kinnaste ja mütsikestega. 
Ühes tööpäevas on 3 pausi ehk kaks 15 minutilist pausi ja üks poole tunnine lõuna.
Peale selle on meil kohvimasin, kust võib juua nii palju kohvi kui tahad ja veel tasuta. 

Sellel päeval, kui Sigrid Kondil sünna oli, siis samaaegselt oli laos ühel mehel nimeks Reece ka sünnipäev, ta on seal ka päris pikalt juba töötanud. Peale selle ta ema töötab seal kontoris ja ta tegi tema sünnipäevaks koogid. Selleks ajaks olime me tööl olnud nädal aega ja meid kolmekesi kutsuti ka üles kontorisse torti sööma, kui taiwanid samaaegselt tööd tegid. Ma olin ikka väga üllatunud, et ainult meid kutsuti.



Esimene tööpäev :)

No comments:

Post a Comment